2in1 Babakeksz & Babacsinta
2in1 Babakeksz & Babacsinta

Hozzávalók

1 alma
100 g liszt (zabpehely+fehér tönkölyliszt)
2 evőkanál natúr joghurt
1 evőkanál olaj
0,5 dl zabtej vagy víz
0,5 teáskanál vanília őrlémeny
0,5 teáskanál fahéj
1 banán
2 aszalt sárgabarack
0,5 dl zabtej

ELKÉSZÍTÉS MENETE

Egyik héten készítettem ebből az összetevőkből babacsintát, kevés olajon kisütöttem, nagyon finom volt, de tegnap nem volt annyi időm, hogy forgassam, szedjem folyamatosan és azon nyomban adjam a pocaknak. 🙂 Ezért gondoltam bedobom inkább a sütőbe. Sikerült, de inkább babakeksz lett belőle, ami még másnap is puha maradt. Tehát kinek melyik verzió a szimpatikusabb, mikor melyiket kívánjuk meg, mindegy, mindenhogy működik.

Az almát kis lyukú reszelőn lereszelem, hozzáadom a natúr joghurtot, olajat, majd a száraz hozzávalókat is szintén belekeverem, Nekem picit sűrű lett (ez az alma nagyságától is függ) ezért zabtejjel lazítottam, amit lehet vízzel is helyettesíteni. Két kanál segítségével

  • sütőpapírral bélelt tepsire kanalazom és 200 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütöm
  • kevés olajon mindkét oldalát barnulásig sütöm

Lekvár helyett egy gyümölcs szószt készítettem hozzá Lottinak, a sárgabarackot felkockáztam, banánt felkarikáztam és a zabtejjel együtt turmixoltam, így finom krémes lett.