A Mama kiflije

Hozzávalók

350 g fehér liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
25 g olvasztott vaj
25 g élesztő
2,5 dl tej

ELKÉSZÍTÉS MENETE

A Mama nevében íródva 🙂

A langyos tej feléhez hozzáadom a cukrot és az élesztőt. Pár perc alatt felfuttatjuk, közben a tej másik feléhez hozzáadom az olvasztott vajat, majd összeöntöm a két részt. Erre rászitálom a lisztet (a lisztet lehet keverni pl. fehér tönkölyliszttel is, csak az össz mennyiségnek ugyanannyinak kell maradnia) és a sót, majd megdagasztom pár perc alatt és kettő cipócskát formálok belőle. Az egyik cipót kör alakúra nyújtom, majd 4 egyenlő cikkre vágom és a szélesebb felénél feltekerem, így kész a kifli formám, ha túl nagynak bizonyul, akkor a második cipót még ketté lehet választani és szintén 4 részre vágni. (Nekünk a Mama így csinálta, hogy Lottika méretű is legyen 🙂 ) Amikor ezzel megvagyok, sütőpapírral bélelt tepsire teszem és megkenem még pici tejjel a tetejét. Aztán 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm.

Nagyobbaknak lehet szórni rá szezámmagot, de anélkül is egy finom reggeli vagy vacsora alapja a szendvicsünknek.

Lotti a napokban lesz egy éves, így ennyi tej mennyiséget engedélyeztünk már a pocaknak, a tejtermék bevezetése is gördülékenyen ment Nálunk.