A vadóc tejberizs
A vadóc tejberizs
A vadóc tejberizs

Hozzávalók

3 alma
1 pohár rizs (nekem 2 dl)
1 pohár zabtej
2 pohár víz
1 lapos teáskanál bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS MENETE

Szeretünk eltérni a megszokott ízvilágtól, de azért nem túl bonyolulttá tenni egy-egy édességet vagy ételt…így született ez a délutáni nasi is, hisz a fűszereket már bevezettük pár hónapja, miért ne variálhatnánk!? 🙂

Egy adag rizst megfőzök kétszer annyi vízben és egyszer annyi zabtejben. Nekem ez most egy közel 2 dl-es pohár lett, így ehhez mértem a hozzávalókat. Amikor kész lefedve hagyom, hogy még puhuljon, hisz ez nem egy pergős rizs lesz, hanem szaftos puha állag, hogy a picurkák se nyeljék félre. Közben meghámozom és lereszelem az almát, egy edényben 5 percig párolom fél dl vízben és egy csapott teáskanál bazsalikommal. Mivel a bazsalikom nagyon intenzív elég kevesebb is, ez ízlés függő.

Amikor minden megpuhult egymásra rétegezem és már kanalazhatja az egész család, Anyának és Apának vacsora után ez lesz a desszert egy kis nádcukorral megszórva, Lottinak pedig magában uzsonna.

Ha lágyabbra szeretnénk ezt az ízvariációt lazíthatjuk egy kis natúr joghurttal, miután a tejtermék bevezetése megtörtént.