Babakeksz aszalt szilvásan
Babakeksz aszalt szilvásan
Babakeksz aszalt szilvásan
Babakeksz aszalt szilvásan

Hozzávalók

1 alma
60 g apró szemű zabpehely
60 g zabpehelyliszt
3 szem aszalt szilva
1 evőkanál olaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

Nagyon sok változata van a babakekszeknek, régen saját célra is sütöttem, mert nagyon egyszerű. Nem vagyok a süti sütők nagy mestere, de szoktam próbálkozni. Van amikor sikerül is valami finomat kihoznom saját ötletelés alapján, ez most is így történt, legalábbis Lotti ügyesen nyammogta.

Az almát lereszelem. Az aszalt szilvát nagyon apró darabokra vágom, aztán minden hozzávalót összegyúrok. Közben bekapcsolom a sütőt, mert 200 ºC-ra előmelegített sütőben fogom sütni, kb 12 percig. Nekem valószínű kis almát sikerült választanom, így picit szárazabbra sikerült a massza, ezért a kezem jól bevizeztem és úgy gyúrtam tovább (kapott még egy kis nedvességet). Kis golyókat formáztam, sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, majd vizes kézzel kilapítottam a golyókat. A tetejét vékonyan olajjal bekentem, hogy ne száradjon ki.

A korongok vastagságától is függ, de az Én sütimnek 12 perc után nagyon picit barnult a talpa és puha volt még, de nem nyers.