Baby crumble
Baby crumble
Baby crumble

Hozzávalók

4 alma
0,5 narancs
fahéj
2-3 evőkanál kókuszreszelék
150 g liszt
100 g vaj
2 evőkanál puffasztott amaránt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

Régebben is készítettem nagyon sokszor magunknak cruble-t, így gondoltam Lotti is csatlakozzon hozzánk egy kis nasira, amit uzsonnára fogyaszthat.

Az almákat meghámozom, felkockázom és egy kivajazott tepsibe teszem, majd megszóróm kókusszal, fahéjjal és a narancs levét ráfacsarom. 200 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütöm. Közben a hideg vajat összemorzsolom a liszttel. Variálható bármilyen liszttel, Én most fele-fele zabpehelylisztet és fehér lisztet használtam. Ha egy éves elmúlt a babóca kevéske nádcukrot is lehet beleszórni, Nálunk ez kb 15 g volt most.

Amikor az alma elkészült, rászórom a morzsát és még 20 percig sütöm, az utolsó 5 percben pedig rászóróm a puffasztott amarántot és kicsit pirítom.