Bundás banán
Bundás banán
Bundás banán

Hozzávalók

1 banán
2 tojássárgája
50 g zabpehely
natúr joghurt
fahéj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

A banánt felkarikázom és beleforgatom a tojássárgájába, majd az apró szemű zabpehelybe hempergetem és már teszem is a sütőpapírral bélelt tepsimre. Közben bekapcsolom a sütőm 200 °C-ra, előmelegítem, így csak 20 perc kell majd a bundás banánoknak, amikor elkezd picit folyni a banán , már ki is veszem, hisz a tojásnak is elég ennyi idő, hogy jól átsüljön és ne legyen nyers.

A joghurthoz szórok egy kis fahéjat és belemártogatom a karikákat. Lottinak 4 felé vágtam és úgy ette egyedül ügyesen kézzel. A joghurtot azért tartottam fontosnak, hogy nehogy félre nyelje a zabpelyheket.

Ha a picurka már eszik darabosat, ez egy nagyon jó tápláló uzsonna és nem mellesleg kiváló az önálló evéshez. 🙂

Egy éves kor után, amikor a tojásfehérje is be van vezetve, mehet egy egész tojás is.