Családi bolognai

Hozzávalók

500 g darálthús
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
70 g paradicsom sűrítmény
oregánó
bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

Általában tartunk a fagyasztóban kész bolognait, ha nagyon sűrű napunk van, csak tésztát kelljen hozzá főzni. Mi így szoktuk elkészíteni, mert Lotti is ehet belőle ebben a verzióban. 🙂

A vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a darálthusit, fokhagymát, borsot, oregánót, majd pirítom tovább és a paradicsomot is belekanalazom. A Mamák szoktak nyáron eltenni mindenmentes paradicsomlevet, így Én most azt használtam, de ha nincs itthon, akkor a konzerves sűrített paradicsomot használom, amihez egy dl vizet öntök. Tésztát főzők hozzá és sajtot reszelek a tetejére. Magunknak pedig a végén sóval ízesítem.

Miután a glutén bevezetése megtörtént, egy finom és gyors ebéd vagy vacsora lehet belőle.