Csirke sütőtök-tányéron
Csirke sütőtök-tányéron
Csirke sütőtök-tányéron

Hozzávalók

0,5 sütőtök
60-90 g csirkemell
3 evőkanál tejföl
reszelt trappista sajt
bazsalikom
koriander
olivaolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

Újabb tejtermék bevezetést terveztem a mai napra, hisz ma EGY éves a kisasszony 

A sütőtök hosszanti részét felkarikáztam és sütőpapírral bélelt tepsire raktam (Nekem 6 db fért el). A többit felkockáztam és lefagyasztottam, ahogy eddig is csináltam. Megszórtam pici korianderrel a sütőtököt, a felkockázott csirkemellet ráhalmoztam, lelocsoltam olivaolajjal és öntöttem alá egy kicsi vizet, majd lefedve 40 percig sütöttem. 2 karika sütőtököt nem “díszítettem ki” csak fűszert kapott, ez Anyáé. 🙂 Közben kikevertem a tejfölt és a bazsalikomot, amikor megpuhult a csirke és a sütőtök, rákanalaztam a tejfölt és megszórtam reszelt sajttal, a sajt barnulásáig sütöttem még légkeverésen.

Nekem egy finom desszert lett a sült husim után a fűszeres sütőtök magában, amihez rizst főztem, bababarát módon, így Lottinak is ez lett a köret.

Kisebb picurkáknak tejföl helyett joghurttal is el lehet készíteni, hisz a többi hozzávaló is már 8-9 hónapos kortól mehet a pocakba.