Cukkini karaj-ágyon
Cukkini karaj-ágyon

Hozzávalók

8 szelet karaj (vagy ami éppen otthon van szelet husi)
1 fej fokhagyma
3 - 4 babérlevél
bors
tárkony
1 cukkini
1 alma
1 pohár bulgur
mozzarella

ELKÉSZÍTÉS MENETE

A karaj szeleteket egy tepsibe fektetem és megszórom mindkét oldalát kevéske tárkonnyal, borssal, a babérleveleket alá fektetem és az egész fej fokhagymát ketté vágom (nem pucolom meg, mert így gyorsabb és a husit átjárja ebben a formában is), fejjel lefele fordítva a husik közé helyezem. Kevés zsiradékot öntök alá, egy deci vízzel együtt. Majd lefedem és 220 °C-ra előmelegített sütőben 1,5 óráig sütöm, aztán megfordítom. Közben lereszelem a cukkinim és az almám, kinyomkodom a levét és amikor már puha a husim, ráhelyezem a tetejére, a levét pedig alá öntöm, hogy továbbra is puhuljon és ne száradjon ki. Az utolsó 10 percben a mozzarellát felkarikázom és a tetejére helyezem. Megolvad, megpirul és már kész is. Utólag sózom a felnőtt adagot. A bulgurt natúron főzöm, kétszeres mennyiségű vízben.

Mivel a bulgur 10 hónapos korban megfelelőbb, a köretet lehet variálni kisebb pocaknak például gerslivel, hisz a husi minden fűszerével mehet hamarabb, ha már be vannak vezetve ezek a hozzávalók. 🙂