Cukkini kenőke
Cukkini kenőke

Hozzávalók

1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
1 cukkini
1 gerezd fokhagyma
50 g mozzarella
tárkony
bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

A vöröshagymát megdinsztelem kevés zsiradékon és megszórom egy evőkanál liszttel (most zabpehelylisztet használtam) közben a cukkinit lereszelem, majd rádobom a hagymára, a fokhagymával együtt, amihez fokhagymanyomót használok. Amikor picit már összeesett, megszórom borssal és tárkonnyal, az utolsó 5 percben pedig a felkockázott mozzarellát hozzáadom. Amikor megolvadt kiszedem egy tálkába és hagyom hűlni.

Kenyérke katonákkal tálaltam Lottinak, nagyon ízlett Neki. 🙂

Felnőtteknek és egy éves kor feletti pocakoknak kevéske parajdi sóval is lehet ízesíteni.