Fahéjas csigafalatok a Mamától

Hozzávalók

300 g liszt (fehér és fehér tönköly)
1-2 dl tej (a gyúráshoz)
15 g élesztő
1 tojássárgája
1 evőkanál olaj
egy csipet só
1 teáskanál nádcukor
20 g vaj
fahéj (a szóráshoz)
nádcukor (a szóráshoz)
2 dl forró tej + kevés cukor (a leöntéshez)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

A Mama nevében íródva 🙂 (szerencsére kettő szupernagyija van Lottinak 😉 )

Az élesztőt a langyos cukros tejbe morzsolom, amikor felfutott, a leszitált liszthez, sóhoz és tojássárgájához adom, majd annyi langyos tejjel dagasztom, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjak. Amikor már összeállt a tésztám, az olajat is beledolgozom és lisztezett edénybe félre teszem, hogy duplájára megkeljen.

Újra átgyúrom olajjal amikor megkelt, így a keletkezett gázok távoznak. Ezután egy cm magasságú téglalapot nyújtok belőle. A két szélét levágom és csíkokra vágom, hogy Lottinak legyen mit rágcsálni. 😀 Megolvasztom a vajat és megkenem a tésztám. Megszórom fahéjjal (felnőttekét lehet kakaóval, dióval) és nádcukorral. A hosszabbik felénél feltekerem, majd az így kapott rudat kb 1,5 cm széles csigákra szeletelem és a kivajazott tepsire teszem. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütöm, majd leöntöm a forró cukros tejjel mindegyik tetejét és még 5 percig sütöm.

Lotti a csigák széleiből kap falatokat és a saját kis rudacskáit eszegeti egyedül, amit nagyon élvez, hisz Ő már nagy kislány és egyedül szeret enni egyre sűrűbben.