Marhahús narancsos bulgurral
Marhahús narancsos bulgurral

Hozzávalók

5 evőkanál bulgur
5 brokkolirózsa
1 narancs
pici koriander
100 g-onként 1 babakanál repceolaj
40-50 g marhahús

ELKÉSZÍTÉS MENETE

A marhahúst felkockázom és párolom, félkész állapotnál hozzáadom a brokkolit, de már fedő nélkül párolom tovább a husival együtt. Közben felteszem főni a bulgurt, megszórom egy késhegynyi őrölt korianderrel (egy adag bulgur, kétszer annyi víz) 10 perc után hozzáöntöm a fél narancs kifacsart levét. A másik felét pedig kis darabokra vágtam, lehártyáztam és pár kockát tettem még a kész pürébe. A többit Én ettem meg. 😀

Lottinak nem volt kedve rágni, így végül a bulgurt is turmixoltam, nem csak a brokkolis husit. Ezért elfogyott az összes zöldséges hús, a bulgur másik felét pedig elraktam másnapra és pároltam hozzá répával csirkemellet.