Répafőzelék
Répafőzelék
Répafőzelék
Répafőzelék

Hozzávalók

6-7 sárgarépa
1 kicsi krumpli
petrezselyem
borsikafű
1 babakanál joghurt
olivaolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

Ezzel a répafőzelékkel kezdtem el a tejtermék bevezetését, mivel mi is szeretjük, nagy adagot csináltam belőle, magunknak picit másképp.

A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeltem és egy kis olivaolajon megpirítottam, majd a 4 cikkre vágott krumplit és a petrezselymet is hozzáadtam. Annyi vizet öntöttem hozzá, hogy ne lepje el teljesen a zöldségeket. Kb 20 perc alatt megpuhult minden, az összes krumplit és egy adag répát szedtem át egy külön kis edénybe, hozzáadtam a már tegnap elkészített malachusit és egy csipetnyi borsikafüvet szórtam rá, a miénkbe pedig picit többet.  (ha van a fagyasztóban párolt-fagyasztott csirkemell, ennél a fázisnál adom hozzá) Ezután egybe turmixoltam, a végén a kész pürébe kevertem egy babakanál joghurtot.

A mi főzelékünket pedig a maradék joghurttal és fehér tönkölyliszttel habartam, cukorral ízesítettem és oldalassal tálaltam.