Rizses hús kakukkfüves sütőtökkel
Rizses hús kakukkfüves sütőtökkel
Rizses hús kakukkfüves sütőtökkel

Hozzávalók

1 sütőtök
4 evőkanál rizs
15-45 g csirkemell
1 alma
1 kicsi vöröshagyma
kakukkfű
olivaolaj
1/2 főtt tojássárgája

ELKÉSZÍTÉS MENETE

Olivaolajon megdinsztelem a vöröshagymát, ráöntöm a rizst, tovább pirítom kis ideig, majd hozzáadom a csirkecicit, kakukkfüvet és a kockára vágott sütőtököt. A  mag nélküli részéből kb 6 cm vastagságot adtam hozzá. A többit tálcára raktam és fagyasztóba tettem, a szokásos fagyasztási módon. Ezután felengedtem annyi vízzel, hogy mindent ellepjen. Mivel pürét készítek, főzés közben adok hozzá még vizet, amikor elfő a leve, hisz úgyis kell a turmixoláshoz bőven folyadék. Amikor a rizs megdagadt és a sütőtök is majdnem teljesen megpuhult, hozzáadom a kockára vágott almát és tovább főzöm pár percig. A husi nélkül turmixolom az egészet és veszek ki 2×220 g-ot egy tálkába, egyik adag holnap tízóraira, másik adag pedig a fagyasztóba kerül (nem használtam előkészített fagyasztott terméket, így mehet a fagyóba, majd előveszem és egy rohanós napon adok hozzá még husit vagy ami éppen a kezem ügyébe akad). Majd a maradék püréhez hozzáadom a csirkemellet és annyi folyadékot amit még felvesz. A kész püré tetejére egy fél főtt tojássárgáját morzsolok, Nálunk így néz ki a második alkalom a tojás bevezetésénél.

Kakukkfű nélkül 6-7 hónapos baba is fogyaszthatja, ha már be van vezetve minden hozzávaló, ezért is csinálom már régóta így.