Vörös ízkavalkád
Vörös ízkavalkád
Vörös ízkavalkád

Hozzávalók

pulykamell
1 pulykamáj
1 kisebb édesburgonya
2 kicsi cékla
2 maréknyi meggy
oregáno
őrölt köménymag
1 pohár gersli

ELKÉSZÍTÉS MENETE

A céklával még csak most egy évesen ismerkedett meg Lotti, a magas nitrát tartalma miatt nem adtam eddig Neki. Na de nagy sikere volt, szóval ezentúl többször lesz a menüben.

Az édesburgonyát karikákra szeletelem, a céklát kockára vágom és a pulykamellel, illetve pulykamájjal a tepsibe helyezem, majd megszórom oregánóval és köménymaggal. Kevéske vizet öntök alá plusz egy evőkanálnyi zsiradékot is teszek hozzá. Aztán 200 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütöm. Ekkor kiveszem a májat és félre teszem, mert annak kevesebb idő kell mint a többi hozzávalónak, majd rászórom a meggyet, ha még igényel vizet, azt is öntök alá. Fél óráig (addig amíg a cékla meg nem puhul) még tovább sütöm.

Közben felteszek főni egy adag gerslit, így a köret is elkészül két napra is Lottinak. Hisz ebből az egyszeri sütésből lesz egy májam gerslivel és édesburgonyával, másnapra pedig egy pulykamellem gerslivel, céklával és meggyel. A többi pedig a felnőtteké. 🙂