Zöldséges tészta tojással
Zöldséges tészta tojással
Zöldséges tészta tojással
Zöldséges tészta tojással
Zöldséges tészta tojással

Hozzávalók

1 kisebb édesburgonya
1 cukkini
1 marék zöldborsó
2 paradicsom
2 karika póréhagyma
petrezselyem
1/4 tojás sárgája
1 marék durumtészta
olivaolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

A felkarikázott póréhagymát olivaolajon megpirítom, majd hozzáadom a kis kockákra vágott édesburgonyát, felkarikázott cukkinit, zöldborsót és a petrezselymet, annyi vizet öntök rá, amennyi éppen ellepi. Amikor félig megpuhult az édesburgonya, hozzáadom a cikkekre vágott, meghámozott és kimagozott paradicsomot, fedő alatt tovább főzöm. Külön edényben megfőzöm a tésztát és a végén egybe öntöm az egészet, főzöm még pár percig, majd egyben turmixolom. Láttam, hogy sok a főzőlé, így előre öntöttem le belőle egy külön zárható tálkába, mert azt holnap fogom felhasználni, hisz rengeteg hasznos vitamin van benne. 240 g-ot szintén elteszek, az pedig a holnapi uzsonna lesz.

A tojást megfőzöm, majd a sárgájának az 1/4-ét belemorzsolom a kész pürébe, így fogom kanalazni Lottinak. Nálunk így néz ki a tojás bevezetésének az első verziója. 🙂