Első falatok

Amikor elhatároztam, hogy elkezdem a hozzátáplálást, olvastam nagyon sok tapasztalatot, cikket, mindent átböngésztem. Mivel vérszegény voltam a pocakosságom ideje alatt, Lottinak is kellett vasat adnom, aminek a felszívódását a C vitamin segíti, tehát savas környezetet kell biztosítsak neki, hogy hatásosabb legyen a dolog. Így elkezdtem az alma levével adni. Visszaköszönt… Ezért sakkoznom kellett, hogy a vas vagy az alma a ludas? Kipróbáltam, hogy vasat adok Neki, de más “ételt” még nem. Gondolva, hogy még nincs kész a hozzátáplálásra mégsem, pedig már nagyon vártam ezt a pillanatot, ugyanis minden egyes falatot tátott szájjal követett a tányértól a szánkig. Imádtam. Olyan cuki volt.  Ezután szokássá vált, hogy mindent odaadok a kezébe és megnézhet, megtapinthat, hogy mi is az az újdonság.

Pár nap múlva folytattam. Akkor inkább az almát reszelem le és kap pürét. Hmmmm…finom. Ízlett Neki. Akkor biztos nem a szilárdabb étel újdonsága nem tetszik a pocaknak. Ennek nagyon örültem. Pár óra és visszaköszönt. Elszomorodtam. DE! Nem adtam fel. Hallgattam arra a piszok jó és hatásos anyai ösztönre! Édesburgonyát főztem és pürésítve adtam pár kanállal. Semmi praktika, semmi olvasás, semmi ajánlás, nem, semmi ilyen, csupán onnan jött az ötlet, hogy Én nagyon szeretem. Mivel az Én kislányom, csak szereti, nem??? 😀

SZERETTE…Mai napig nagy kedvenc és sokat segített az új ízek bevezetésénél is, mert bármivel, de tényleg bármivel tudom keverni. Nálam ez az egyik jolly joker.

Szóval 3 napig édesburgonyát főztem/pároltam. Olyan komolyan vettem ezt az édesburgonya storyt, hogy egy biogazdászt is felkerestem, hogy mit csinálhatok ennyi párolt édesburgonyával?! Egyáltalán fagyaszthatom? Azt a választ kaptam, hogy igen. Párolt állapotában 3 hónapig eláll a fagyasztóban. Persze a mi menünkbe is bekerült, de így lefagyasztottam és innen IS adagoltam a későbbiekben. Nagyon jól jön a rohanós napokon.

Ezután főztem rizst. Utólag megtudtam ezt nem kell külön bevezetni, mert nem allergén, de az Én mindenevő kislányom ezt is ügyesen kanalazta, szintén 3 napig, növelve az adagokat. Viszont kis mennyiségben ezt sem lehet főzni és turmixolni. Nem baj…anya eszik reggelire gyümölcsrizst.

Jött a sárgarépa. Annak a közepét használom mai napig, pedig 8 hónapos kortól már le tudja bontani az Ő szervezetük is a nitrát tartalmú táplálékokat. Ezt is imádta. Répapüré szintén 3 napig. Szuper, haladunk tovább. Vártam minden egyes új íz bevezetését. Első napokban valljuk be nem egy változatos és kreatív dolog főzni. De nyilván kis lépésekkel haladni kifizetődőbb.

Krumpli. Ez is tetszett Neki.

Gondoltam akkor valami gyümölcsöt is megpróbálok végre, így adtam banánt, nem az elsők közti ajánlásokban szerepel, de már megnyalhatta egyszer és annyira ízlett Neki, hogy el kellett dugni előle. Ezért kivágtam belőle a magokat és turmixoltam. Bevált. Itt nem adtam 3 napig, inkább pár nap múlva vissza-vissza tértem rá, nehogy hirtelen szorulást okozzon Neki.

Hallottam, hogy a babák szeretik a meggyet. Nem hittem el, de kipróbáltam, végülis nem egy rossz dolog… Édesburgonyával adtam. Mai napig egy gyors uzsonna verzió nálunk. Növeltem a meggyszemek mennyiségét a pürékben, így ez is be volt vezetve 3 nap alatt.

Bátor voltam és kipróbáltam az őszibarackot. Visszaköszönt újra. Nem hittem el. Mérges voltam. Minden olyan jól ment pedig. Majd megfőztem. Picit. Kis lángon. Rizzsel keverve. Rájöttem, hogy sűrű és nem savas dolgok kellenek a Lotti pocakjának. Innentől kezdve sínen voltam. Kitapasztaltam, hogy a savassággal van a gond. Viszont! Ha mindent főzök/párolok, akkor minden rendben lesz. Olyan ízek nyíltak meg előttem is, amiket nem is gondoltam volna. Például tudtátok, hogy ha banánt picit megfőzitek sült banán íze lesz? Borzasztó finom. 🙂

Remélem segítettem, hogy nem feltétlen minden babának az alma a jó kezdés 

Csak info és nem ajánlás. Nekem bevált, nem kell neked is ezt követned pontosan. Csak egy iránytű