Eszközök a konyhából

Konyhai gépeket vásároljak vagy ne? A már meglévő dolgaimmal jól meg fogom tudni csinálni?

Nagy dilemmáim voltak ezek. Mielőtt elkezdtem az alkotást a konyhában, mint mindennek, ennek is utána jártam, hogy milyen lehetőségeim vannak (vagy lennének 🙂 ). Elbizonytalanodtam, hogy szükségem van-e egy komoly pürésítő/pároló csodaszerkezetre, amit utána Én (lehet mások igen…) nem fogok tudni másra használni, csak pici Lotti hamijának a pürésítésére, mert ugye már akkor is az volt a cél, hogy egy idő után, ahogy lehetséges, egy ebédet egyen velünk együtt. Így a későbbi nagy Lottinak sem fogom tudni használni és porfogó lesz. Jó oké, eldőlt, nem lesz csodagépem. Akkor haladjunk tovább… Ha nem is napi szinten, de eddig is használtuk a botmixert, elég lestrapált állapotban volt az akkori, így vettünk egy nagy teljesítményű, 4 késes fém szerkezetűt. ENNYI! Semmi mást nem vettem a konyhánkba. A már meglévő dolgaimmal csinálok mindent a mai napig. Kijelenthetem, jól döntöttem.

Főzök

  • Serpenyő vagy wok, amikor pár percig pirítom a hagymát, majd felengedem vízzel és a hozzávalókat ebben főzöm tovább.
  • Nagyobb edény, például egy zöldségleves elkészítéséhez.
  • Kicsike edény, a reggeli gyümölcsök elkészítéséhez, hisz azt aztán tényleg mindig frissen készítem, ha nem fogy el, Én eszem meg. Másnap vagy délután már nem szeretem odaadni Lottinak.

Sütök

Az eddigi tepsi tökéletes hozzá. Vagy a jénai tál, ami eddig csak a rakott finomságok hazája volt.

Párolok

Ezzel szerencsém volt, mert a már meglévő edénykészletemhez volt plusz lyukacsos edény, tehát pároló. De láttam már olyan betétet amit bármelyik edénybe, mérettől függően bele lehet rakni.

Inkább utazó és tároló edényeket vettem, hisz a praktikus kézre eső dolgokat szeretem használni, ami megkönnyíti a mindennapjainkat.