Fagyasztott adagok

A legjobb helyről szerzem be a húst, a papa saját nevelésű csirkéit kapja Lotti.  Ezért a csirkecici nagy adagokban érkezik hozzánk, vagy már nagy adagban van lefagyasztva, így kockára vágok és párolok egyszerre több csirkemellet, vegamixel megszórva. Amikor kész, tálcára rakom, miután kihűlt, a fagyasztóba teszem, pár óra múlva pedig felcímkézett fagyasztózacskóba rakom át. Mikor elkezdek főzni kiveszem az aznapi párolt-fagyasztott adagot és a főzés/sütés/párolás végén adom hozzá a zöldségekhez és gyümölcsökhöz.

A csirkemájat ugyanígy darabokban, egyesével fóliába csomagolva rakom el, így amikor egy héten egyszer előveszem Lottinak, gyorsan vízben ki is tudom olvasztani pár perc alatt.

A zöldségeket blansírozás után szintén ezzel a módszerrel fagyasztom le, így amikor hirtelen kell valami gyorsat csinálnom, előveszem a fagyasztóból a különböző felcímkézett zacsikat és dobálom is bele az edénybe, amit azonnal tudok is főzni, aztán turmixolni. Ilyen például a brokkoli, meggy, kelbimbó, édesburgonya, cukkini és a tök.

A sütőtököt pedig nyersen, kockára vágva teszem el.