Glutén bevezetése

Ezer meg ezer sort és cikket olvastam a glutén bevezetéséről, minél többet olvastam annál jobban belekavarodtam. Szerettem volna a legegyszerűbben és legtisztábban elkezdeni Lottinak, mert Nekem néha vannak gondjaim a gluténnal, picit féltem is, hogy nehogy örökölje tőlem. Ebből a szempontból sem volt szimpatikus a 7 gabonás pép, mi van ha allergiás? Mi van ha nem tudom melyiktől? Szóval az nem. Keksz. De melyik? Mik az összetevők? Daráljam mindig? Ezek másoknak lehet egy egyszerű kérdések, Nekem nem tűntek annak. Így a választott út a tejmentes, édesítetlen, hozzáadott cukrot és aromát nem tartalmazó DmBio grízes és zabos gabonapéphez vezetett. Rengeteg változatot ki tudtam hozzá találni. Tehát 6,5 hónapos korában nagy rettegések közepette (utólag látom nem kellett volna, minden rendben volt, de egy anya mindig is anya marad ) elkezdtem a minden napos adagolást.

  • 6-8 héten keresztül minden nap (vagy 1-2 nap kihagyásával) egy fél teáskanál a tízóraiba (könnyítésként egy babakanálnyi lett az adag kimérése, hisz azzal keverem meg és adom később a falatokat)
  • 1-2 hétig új hozzávalót ne kapjon a pocak, a már meglévő alapanyagokból is finom tízóraik készülnek
  • 12:00-ig történjen meg az elfogyasztása (ha véletlen gondot okoz, ne éjszaka bántsa a pocakot)
  • a kész pürébe, főzés nélkül mehet

Ezzel egy időben (megvárva az első 1-2 hetet) jöhetnek az új ízek is. Amikor már kiváltottam a tízórait, bevezettem a gluténmentes gabonát is, hogy laktatóbb legyen a gyümölcspép. 7 hónaposan a DmBio köles gabonapépet kezdtem el kis lépésekben, amit egészen egy-két evőkanálnyi adagra növeltem.

Amikor letelt az a bizonyos 8 hét, elkezdtem növelni a glutén mennyiségét. Zabkása, zabtej, durumtészta formájában.

Csak info és nem ajánlás. Nekem bevált, nem kell neked is ezt követned pontosan. Csak egy iránytű