Napirend

NINCS ILYEN ūüėÄ

Vagyis m√©g N√°lunk nincs. Amikor anyatejes volt, az√©rt. Amikor t√°pszerrel eg√©sz√≠tettem ki, akkor az√©rt. Amikor elkezdtem a hozz√°t√°pl√°l√°st, az√©rt. Amikor kiv√°ltottam egy √©tkez√©st, az√©rt. Amikor j√∂tt az ŇĎsz, az√©rt.

Mint minden Anyuka √Čn is sok mindent terveztem, m√≠g pocakba lakott a kisasszony. Ami term√©szetesen amikor kib√ļjt Lotti megdŇĎlt √©s el kellett engednem ezeket a gondolatokat, idegeskedni pedig ugye nem szabad semmin. Gondoltam milyen j√≥ lesz amikor ketten itthon lesz√ľnk, egym√°sra hangol√≥dva akkor √©s √ļgy kel√ľnk, ahogy egyszer csak kialakul. Na itt sz√∂gezn√©m le, NEM √≠gy van. Egy ilyen pici bab√°n√°l nem Anyuka, nem Nagymama, nem az internet a fŇĎn√∂k, hanem az √≥ri√°si szeretetbomb√°val √©rkezŇĎ picurka.

A hozz√°t√°pl√°l√°ssal egy√ľtt meg√©rkezett a matek. Mikor, mennyit, mivel, mikort√≥l,hogyan egyen. Az elsŇĎ falatok mindig t√≠z√≥raira estek, de ott m√©g kellett a t√°pszer/anyatej is. Amikor m√°r nagyobb mennyis√©geket evett Lotti (hamar r√°kapott az √≠z√©re) mert t√∂bb lehetŇĎs√©gem volt vari√°lni √©s nem mindig csak az √©desburgony√°t tudtam Neki k√≠n√°lni, akkor a t√°pl√°l√≥bb p√ľr√©k ut√°n nem ig√©nyelt semmi m√°st. Ok√©, egy √©tkez√©s kiv√°ltva. Ezut√°n megk√≠n√°ltam d√©lut√°n is p√°r falattal. Nem okozott gondot az √©jszakai alv√°sn√°l sem, ez√©rt hamar ki lett v√°ltva az uzsonna is. Igen √°m, de akkor m√©g egy eb√©det be kell iktatni. Nem t√ļl sok hozz√°val√≥b√≥l tudunk ilyenkor m√©g v√°logatni, de m√©gis a v√°ltozatoss√°g k√©ne, hogy a fŇĎ szempont legyen, de ez nem √≠gy s√ľl el. Az alap gy√ľm√∂lcs√∂k k√∂r√ľl forgott az √∂sszes t√≠z√≥rai. Alma, ban√°n, ŇĎszibarack. Ez√©rt is kutattam az √∂sszes gabonaf√©l√©t √©s tal√°ltam ki sz√≠nesebb verzi√≥kat. Siker√ľlt. Eb√©dre is tudtam kre√°lni finomat, √≠gy az eg√©sz napos √©tkez√©s √ļgy n√©zett ki, hogy t√°pszer √©s kanalas hami volt felv√°ltva. Na gondoltam, itt a napirend. Be√°llt. H√°t nem. A d√©lelŇĎtti t√°pszert elhagytuk, 7:00-kor kelt Lotti, evett t√°pit, majd visszaaludt, felkelt, evett gy√ľm√∂lcs√∂t √©s √ļjb√≥l aludt, eb√©d idŇĎre kelt fel. T√°pszer kimaradt. Borult minden. D√©lut√°ni t√°pszert hol k√©rte, hol nem. Majd be√°llt √ļgy, hogy csak reggel-este van t√°pszer, napk√∂zben csak kanalas finoms√°gok. Amikor kezdtem megszokni, ezt is felbor√≠totta a kis maszatom. ūüôā T√©li √ľzemm√≥dra kapcsolt √©s hamarabb volt este √©hes √©s √°lmos, reggel k√©sŇĎbb kelt, ez√©rt kimaradt a t√≠z√≥rai gy√ľm√∂lcs, cs√ļszott minden, de a napi mennyis√©get d√©lut√°n bep√≥tolta. Most p√°r napja ism√©t eszik gy√ľm√∂lcs√∂t d√©lelŇĎtt, de nem alszik nagyot (mozg√°sfejlŇĎd√©s is k√∂zrej√°tszik), de v√°rom, hogy mi lesz az √ļj meglepet√©se.

Sz√≥val √∂sszegezve; megtanultam, hogy am√≠g ilyen pici, hi√°ba teszek meg √©rte MINDENT, hogy Neki j√≥ legyen, hi√°ba van az elŇĎ√≠r√°s, hogy ilyen idŇĎsen mennyit √©s h√°nyszor k√©ne ennie, Ňź tudja, hogy a kis szervezet√©nek mi a j√≥. Itt is az anyai √∂szt√∂nre kell hallgatni, mert minden baba m√°s. Megn√©zni, kiv√°rni t√ľrelmesen, hogy mik az ig√©nyei a mini fŇĎn√∂knek.¬†¬†Persze az√©rt r√©sen vagyok, hogy a k√©sŇĎbbiekben √Čn legyek a k√∂vetkezetes sz√ľlŇĎ a minden napokban, de gyerekkel elindulni is nehezebb m√°r mint eddig, pont a napirend lenne olyan k√∂nnyŇĪ? Dehogy! Csak nem szabad idegeskedni azon, hogy mennyit k√©ne m√°r ennie vagy pont, hogy mennyit nem lenne szabad!

Csak laz√°n…

Csak info √©s nem aj√°nl√°s. Nekem bev√°lt, nem kell neked is ezt k√∂vetned pontosan. Csak egy ir√°nytŇĪ