Csirkemell magvas bundában
Csirkemell magvas bundában
Csirkemell magvas bundában

Hozzávalók

250 g csirkemell
1 tojás
1 teáskanál natúr joghurt
zabpehelyliszt
tetszés szerint egy nagy maroknyi olajos mag
olivaolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

A tökmag bevezetését ezzel az olajos magmixel kezdtem meg Lottinak.

Ledarálok egy nagy maroknyi (ez függ a csirke mennyiségétől is) földimogyorót, kesudiót és tökmagot, így kész a panír egyik hozzávalója. A csirkemellet kisebb darabokra vágom fel. Először lisztbe forgatom, majd a joghurttal kikevert tojásba, amit picit megsózok, aztán a magőrleménybe.

Sütőpapírral bélelt tepsire teszem és meglocsolom olivaolajjal. Alsó-felső sütésen 200 °C-on 30-35 percig sütöm.

Felkockáztam a husit és nyers zöldségekkel tálaltam, kézzel szépen felcsipegette a kisasszony. 🙂