Füge falatos kása
Füge falatos kása

Hozzávalók

0,5 narancs leve
1 aszalt füge
1-1,5 evőkanál búzadara
fahéj
túró a tetejére (elhagyható)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

A narancsot kifacsarom és a felkockázott aszalt füge darabokat beleteszem, megszórom fahéjjal is, majd így áztatom 45 percig. Én már egyből a kis lábaskámba tettem, így amikor megpuhult a füge felforralom a narancslevet, adok hozzá még egy kevéske vizet (a narancslé mennyiségétől is függ) és hozzáadom a búzadarát. Amikor megdagadt a búza már kész is. Nem kell félni tőle, ha úgy látjuk, hogy nem elég híg, nyugodtan lehet bele tenni még vizet, mert gyors kavargatás mellett nem csomósodik össze.

Túrót szórok a tetejére, de elhagyható, ha még nincs bevezetve, enélkül is egy finom tízórai, így egy tejmentes finomságot kapunk. 🙂