Fügés cseresznyekrémleves
Fügés cseresznyekrémleves

Hozzávalók

5 szem aszalt füge
3 marék cseresznye
0,5 liter kókusztej
fahéj
szegfűszeg
Haas (mindenmentes) vanília pudingpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

Az aszalt fügét pici kockákra vágom, egy edénybe teszem és megszórom fahéjjal, szegfűszeggel, így pirítom pár percig. Kissé karamellizálódik, majd öntök hozzá fél liter kókusztejet. Így főzöm tovább kb 10 percig. Közben a cseresznyét is felkockázom és hozzáadom. A pudingport vízzel kikeverem és fokozatosan hozzákavarom a leveshez. Amikor besűrűsödött hideg vízbe teszem és lehűtöm, hidegen tálalom, kókuszreszeléket szórok a tetejére.

A cseresznyém így ropogós marad, de főzhetjük tovább is, ha szeretnénk.