Göngyölt zöldséges karaj
Göngyölt zöldséges karaj
Göngyölt zöldséges karaj

Hozzávalók

12 szelet karaj
1 cukkini
1 pritamin paprika
bors
kakkukkfű

ELKÉSZÍTÉS MENETE

A karaj szeleteket sózom, borsozom ( egy éves kor alatt nem sózom a finomságokat, így egy rudat nem fűszerezek be). Majd a vékonyra vágott cukkini szeleteket és a pritamin paprikát rétegezem a szorosan egymás mellé fektetett husikra, kakukkfűvel megszórom. Ezután feltekerem, nem baj ha elcsúszik a husi, hisz a cukkini egyben tartja és át is kötözöm 3 madzaggal, amit bevizezek, hogy könnyebben kezelhető legyen. Öntök alá vizet és adok hozzá három teáskanál kacsazsírt. 220 °C-ra állítom a sütőt és 1,5 óráig lefedve párolom. Ezután fólia nélkül még 10 percig pirítom a tetejét, de közben a saját szaftjával meglocsolom, hogy ne száradjon ki.

Tipp; zöldség hámozóval egyszerűen szép vékony szelet cukkinikat lehet készíteni. 😉