Gríz golyó
Gríz golyó

Hozzávalók

1 dl búzadara
2 tojássárgája
1 alma
1 nagy gerezd pomelo
fahéj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

Az almát meghámozom és lereszelem, a pomelot a hártyájától megszabadítom és kézzel az almához morzsolom, hozzáadom a búzadarát, tojássárgáját (tojás bevezetése után egy egész tojás) és megszórom fahéjjal. Összegyúrom. Egy kicsit lazább állagot kaptam. Beteszem a hűtőbe minimum fél órára, hogy megdagadjon a búzadara.

Vizes kézzel golyókat formálok és felforralt, lobogó vízbe dobom, amikor feljött a víz tetejére még főzöm 3-4 percig, hogy a közepe is jól átfőjön.

Mindenmentes házi sárgabarack lekvárral tálalom. Ha nincs kéznél, akkor egy banános szószt is készíthetünk, ami gyorsan megvan, Én a babacsintához szoktam ezt elkészíteni.