Kakukkfüves lazac
Kakukkfüves lazac

Hozzávalók

4 szelet lazac
50 g vaj
bors
kakukkfű
200 g jázmin rizs
fagyasztott vegyes zöldség

ELKÉSZÍTÉS MENETE

A lazac szeletek mindkét oldalát kevés sóval, borssal, kakukkfűvel megszórom és enyhén belenyomkodom. Közben egy kocka vajat forró serpenyőbe dobok és megsütöm minden oldalát a halnak, folyamatosan locsolom a tetejét vajjal egy kanál segítségével. Amikor színt kapott, jól átsült, egy papírtörlővel felitatom a felesleges zsiradékot. Minden egyes hal szeletnél egy-egy kocka vajat dobok a serpenyőbe.

A 200 g jázmin rizst megmosom, majd felengedem 3,75 dl vízzel és hozzáadok két maréknyi fagyasztott zöldséget. Lefedve puhulásig főzöm, egyszer megkeverem közben, majd fedő alatt pihentetem még 10 percig.

Tejföllel tálalom, így nem lesz fojtós, száraz. 10-11 hónapos pocaknak is mehet már a lazac, só használat nélkül, tejfölt pedig lehet natúr joghurttal helyettesíteni, ha már be van vezetve a tejtermék.