Körteleves
Körteleves

Hozzávalók

3 nagy körte
0,5 citrom
fahéj
szegfűszeg
vanília őrlemény
3-4 evőkanál nádcukor
1 csomag vaníliás puding
6 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

A körtéket meghámozom és felkockázom, egy edénybe teszem, majd megszórom fahéjjal, szegfűszeggel, vanília őrleménnyel és a felkarikázott citromot is rádobom, felengedem kb háromszoros vízzel (vagy lehet több is) és fedő nélkül puhára főzöm. Egy csomag Haas vaníliás pudingport és egy kanál lisztet a tejföllel csomómentesre keverem, majd a forró körte levet apránként adagolom hozzá és ha megtörtént a hőkiegyenlítés, az egészet beleöntöm a levesembe. Így a habarásom nem lesz darabos.

Pudingport el is lehet hagyni (több lisztet használhatunk helyette, így már 8-9 hónapos pocak is eheti, persze az aktuális fűszerek bevezetése után) de nálunk nem mindennapos a puding evés, így elenyésző ez a mennyiség ekkora adagnál. Családi levesnek készült, Lotti nagyon imádta, többször is evett belőle, következőnek almával fogom elkészíteni. 😉