Marhahusi burgonya fedővel
Marhahusi burgonya fedővel
Marhahusi burgonya fedővel

Hozzávalók

2 kocka vaj (2X20 g)
5-6 szelet marhahús
4-5 szem krumpli
2 rozmaringág
bors
citrom leve

ELKÉSZÍTÉS MENETE

A vajat megolvasztom egy lapos serpenyőben, majd a már befűszerezett marhahús szeleteket beleteszem, nagy lángon hirtelen megsütöm mindkét oldalát, majd felengedem kevés vízzel és középre helyezem a rozmaringágat. Lefedve főzöm tovább kis lángon. Amikor már a villámat bele tudom szúrni, eléggé megpuhult a husi, a másik kocka vajamat is rádobom és a felkockázott nyers krumpli falatokkal teljesen lefedem, még öntök rá vizet, újból egy rozmaringágat teszek a tetejére és fedő alatt puhulásig főzöm.

Tálaláskor pár csepp citromlevet csöpögtetek  a marhaszeletekre. Nekünk pont egy 3 fős ebéd lett belőle. 🙂