Mentás fetasajtos csirkemell
Mentás fetasajtos csirkemell

Hozzávalók

1 egész csirkemell
3 evőkanál fetasajt
4 evőkanál tejföl
5-6 mentalevél
pár csepp citrom leve
250 g spárga
1 padlizsán
bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

A szeletekre vágott csirkemellet megborsozom, sózom kicsit és a 200 °C-on 25 percig sütöm. Közben a fetasajtot, tejfölt és mentalevelet turmixolom, a végén pár csepp citromot adok hozzá, ha sűrűnek tűnik vízzel lehet hígítani.

Ha megpuhult a husim, kiveszem, megfordítom és lekenem vastagon a tetejét a fetás krémemmel és tovább sütöm még 20 percig.

Ugyanabban a tepsiben amiben a husit sütöttem, beleteszem a spárgát és a felkarikázott padlizsánt. Így ezt fűszereznem már nem is kellett. Rizzsel tálaltam, Lottinak felkockáztam a husit és a spárgával együtt csipegette ügyesen. A padlizsánt inkább kiválogatta, így félsiker, de jutott zöldség is és tejtermék is a pocakba. 🙂