Pirított grízes körte
Pirított grízes körte
Pirított grízes körte

Hozzávalók

1 körte
1 banán
2 evőkanál búzadara
pici napraforgóolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

A körtét előre meghámozom és felkockázom, majd félre teszem. Egy vastag falú edénybe öntöm az olajat (ebben nem ég meg hamar) amikor felmelegedett, beleszórom a búzadarát, addig pirítom, míg picit barna lesz. Folyamatos kavargatás mellett is hamar megpirul, ezért vágtam fel a körtét előtte, mert gyorsan hozzá tudom adni és annyi vízzel felengedem amennyi éppen ellepi. Ha megpuhult minden, hozzáadom a felkarikázott banánt, ha nagyon besűrűsödik, adok hozzá még vizet. Egyben turmixolom.

Ha a glutén bevezetése megtörtént, ez egy finom tízórai opció. Próbálom mindig feldobni a szokásos hamikat, ezzel a pirítással egy új ízvilágot varázsoltam a tálkába. 😉