Pisztáciakrémes linzer
Pisztáciakrémes linzer
Pisztáciakrémes linzer

Hozzávalók

70-80 g cukor (100 g is lehet ha édesen szereti a család)
200 g sütőmargarin
300 g liszt
30 g hámozott pisztácia
20 g vaj
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál kókusz
1 evőkanál nádcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

A lisztet leszitálom egy edénybe, hozzáadom a cukrot, majd a hideg margarinnal összegyúrom. Pihentetem egy órát a hűtőben, közben elkészítem a krémet. Meghámozom a pisztáciát és a darálóba teszem. Hozzárakom a megolvadt vajat (nem olvasztott!), tejfölt, kókuszt és a nádcukrot. Egyben krémesre darálom.

Miután a tésztám kipihente magát 60 perc alatt, kiveszem. Kinyújtom 2-3 mm vastagságúra lisztezett felületen és kiszaggatom, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezem és a 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig sütöm. Alsó-felső sütést választom, hogy ne száradjon ki. Az a cél, hogy ne barnuljon meg, de lágy se legyen.

Nem illesztettem őket össze, inkább a tetejére kentem a krémet. Így kezdtük meg a pisztácia bevezetését. 😉