Spárgakrémleves pisztácia szórással
Spárgakrémleves pisztácia szórással

Hozzávalók

1 csomag zöldspárga
3 krumpli
2 lilahagyma
vaj
5 evőkanál görög joghurt
1 evőkanál zabpehelyliszt
bors
szerecsendió
1 maréknyi pisztácia

ELKÉSZÍTÉS MENETE

A spárga fejeket levágom, majd félre teszem, először a szárával dolgozom, kicsi darabokra karikázom, ha szükséges a kiálló részeket levágom róla és hozzáteszem a már vajon lepirított lilahagymához. Ezután a krumplit is felkockázom és együtt pirítom tovább. Fűszerezem sóval (egy éves kor után) borssal és szerecsendióval. Annyi vízzel engedem fel, hogy ellepje az összes hozzávalómat. Készítek egy habarást a zabpehelylisztből és görög joghurtból, hőkiegyenlítés után hozzáöntöm a már megpuhult hozzávalókhoz, majd amikor újból felforrt, turmixolom egyben.

A spárga fejét egy külön edényben forró lobogó vízben puhára főzöm. Ezt Lotti a kezébe fogta és úgy rágcsálta hozzá. Mi pedig a már kész levesbe tettük.

A pisztáciát ledarálom, ezzel is pikánsabbá téve a levest. Ha az olajos magvak még nincsenek bevezetve a kicsiknél, ez elhagyható.