Uborka csónakban utazó csirkecici
Uborka csónakban utazó csirkecici
Uborka csónakban utazó csirkecici

Hozzávalók

1 kígyóuborka
2 sárgarépa
1 egész csirkemell
2 evőkanál kukoricadara
metélőhagyma
olivaolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

Az uborkát meghámozom, 3-4 cm darabokra vágom és a magokat eltávolítom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és az uborkacsónakokba metélőhagyma csíkokat teszek. Ezekre kerül rá a nyers csirkecici (ha marad ki husi, akkor azt közé rakom, csónak nélkül) mellé szórom a karikákra vágott répát és az egészet meglocsolom olivaolajjal, picit vizet is öntök alá. Majd 200 ºC-ra előmelegített sütőbe teszem, majd 45 percig lefedve sütöm. A kukoricadarát külön edényben megfőzöm annyi vízben, hogy éppen ellepje.

A csirkemellet kiszedem egy tálba és a zöldségeket turmixolom a már kész puliszkával, kiveszek 240 g-ot és elteszem holnapra uzsonnára. A maradék püréhez hozzáadok 15-45 g csirkemellet és annyi folyadékot, hogy krémes állaga legyen a pürének.

Ami megmaradt csirkehusi holnapi ebédnek tökéletes lesz, főzök hozzá egy újabb főzeléket.